nkara ve bütün semtlerinde su basman işi yapan firmamız istediğiniz ölçüler ve boylarda yapmaktadır.

Ankara su basman yapımı

Ankara su basman yapımı

Subasman nedir?


Şöyle ki,  her ne kadar binanın su ve sel baskını gibi dış etkenlerden korunmasına yardımcı olsa da salt amacının ve terimsel anlamının bu olduğu söylenemez. Subasman perdesi sayesinde bina zemin kotu uygun bir maliyetle yükseltilerek yol tretuvar seviyesine getirilir; böylelikle bina zemin kotunun yol seviyesine göre alçakta kalmaması sağlanarak su ve sel baskını gibi dış etkenlerin azaltılması sağlanır.


Peki Subasman Kotu Nedir


Zemin kat taban kotu olarak bilinmektedir. Yani, binalarda zemin katın döşeme üst kotu subasman kotu olarak alınmaktadır. Binalara ait imar planında aksi belirtilmediği sürece subasman kotu 0,00 kotunun altına düşmemeli ve +1,20 kotunun da üzerine çıkmamalıdır.


Subasman kotunun verilebilmesi için öncelikle 0,00 kotunun belirlenmesi gerekmektedir.


Bu bakımdan binanın subasman kotunun belirlenmesi için, zemin kat betonu dökülmeden önce, bina sahibi ilgili belediyeye başvurarak gerekli kotlandırma işlemlerinin yapılmasını talep edebilir.


Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde, söz konusu 0,00 kotunun belirlenmesi noktasında bir çok yöntemden bahsedilmekle birlikte; imar planında aksine bir hüküm bulunmuyorsa yoldan kotlandırma yapılmasının esas olduğu belirtilmektedir.


Yapımı


Ankara ve bütün semtlerinde su basman işi yapan firmamız istediğiniz ölçüler ve boylarda yapmaktadır. Ankara Subasman işinde genellikle yapılacak olan temelin çapı ve terazisidir.


Subasmanı yapılmadan önce arazi şartı çok önemlidir tamamen arazı şartına göre yapılmadır aksi takdirde düzgün bir işçilik olmaz ve yapılacak yapının Ankara subasmanı tam oturmaz buda yapıyı tehlike altına sokar. Yapılacak temelin zemini teraziye alınarak ve 4 köşeye kazık çakılmalıdır bu kazıları çapraz olacak şekilde metre ile çapını almak gerekir çapı düzgün bir şekilde almak çok önemlidir. Çapının aldıktan sonra hortum terazi ile üst kodunu ayarlanıp kalıplar çakılır. Kalıp çakılma işlemi tam bitmeden içerisinin dolgusu yapılmalıdır bunlar taş dolgu malzemesidir. Dolgu işleminin ardından kalıp işi ve tuvalet gideri ve mutfak giderlerinin boruları konulmalıdır. Beton atma işlemi gerçekleşir ve üstüne düzgün bir şekilde mastar ile düz hale getirilir. Kalıp 3 gün sonra sökülür ve üzerine istediğiniz yapıyı yapabilirsiniz.


İşiniz Ankara'da ve buna benzer işiniz varsa hemen bizimle iletişim kurup keşif veya masraf hakkında detaylı görüşebilirsiniz.